از هندوانه چه می دانی ؟ | تغذیه سالم

    No Comments سلامتی

    چگونگی استفاده هندوانه : خوراکی

    خواص هندوانه : هندوانه Watermelon

    نام علمی هندوانه : Citrullus vulgaris

    گیاه شناسی

    هندوانه گیاهیه یکساله و یه پایه ساقه اون خزنده و پیچک داره و برگهای اون پهن با بریدگیهای عمیقه . گله های اون کوچیک و زردرنگه . میوه اون رگدار یا دراز . پوست اون سبز رنگ و داخل اون قرمزه . تخمه هندوانه طبق نوعای جورواجور اون ممکنه مشکی ، قرمز ، سفید و یا زرد باشه .

    هندوانه از میوه های مخصوص فصل تابستانه که در بقیه فصول هم هست. شکلای جور واجور اون عبارتند از قرقی، محبوبی، جهرمی، ترکمن، شریف آباد، یوسف سفید همدان و چیزای دیگه ای به جز اینا.

    هندوانه مثل بقیه گیاهان خونواده کدوییان، نسبت به یخبندان حساسه و واسه رشد و نمو احتیاج به روزای گرم آفتابی داره. مناسب ترین خاک واسه هندوانه، خاکای سبک حاصلخیزه و برداشت محصول، وقتی صورت میگیره که هندوانه رسیده باشه، پس میشه پژمرده شدن پیچک مجاور دم میوه رو در نظر گرفت. قسمتای مورد استفاده هندوانه، گوشت، تخم و پوست اون هستش. هندوانه به صورت خام و مرباخورده می شه و تخم اونو خام یا بوداده، به عنوان آجیل مصرف می کنن.

    هندوانه دارای اسید آمینه ای بنام سیترولین و موادی بنام کاروتن و لیکوپن و یه جور قند بنام مانیتوله.

    خواص داروئی هندوانه :

    هندوانه از نظر طب قدیم ایران سرد و تره . گرما رو برطرف می کنه و بهترین میوه تابستانه .

    ۱)هندوانه مدره و به پائین آوردن فشار خون کمک می کنه.

    ۲)هندوانه معده رو تقویت می کنه.

    ۳)پوست سفید داخل هندوانه واسه زخم گلو و دهن بسیار موثره.

    ۴)مغز تخمه هندوانه کرمای معده و روده رو نابود می کنه.

    ۵)هندوانه واسه ورم مثانه خوبه.

    ۶)هندوانه بدن رو تازه و سرحال می کنه.

    ۷)هندوانه واسه افراد گرم مزاج خیلی خوبه.

    ۸)آب هندوانه مخلوط با سکنجبین درمون کننده یرقان و دفع کننده سنگ کلیه است.

    ۹)واسه خنک کردن بدن در روزای گرم تابستون هندوانه رو با شکر بخورین.

    ۱۰)واسه برطرف کردن تب و اخلاط بدن هندوانه رو با شیر خشت بخورین.

    ۱۱)واسه رفع خارش بدن هندوانه رو با تمبر هندی بخورین.

    ۱۲)هندوانه رو باید همیشه بین دو غذا خورد یعنی تقریبا سه ساعت بعد از غذا و یکساعت قبل از غذا . چون اگه بدون این دست اون دست کردن بعد از غذا خورده شه در هضم غذا مشکل بوجود میاره هم اینکه نباید اونو با میوه های دیگه مخلوط کرد چون تولید نفخ شکم می کنه.

    در صد گرم هندوانه مواد زیر هست :


    آب گرم

    پروتئین ۰/۵ گرم

    مواد چربی ۰/۲ گرم

    نشاسته ۶ گرم

    کلسیم ۰/۷ میلی گرم

    فسفر ۱۰ میلی گرم

    آهن ۰/۵ میلی گرم

    سدیم ۱ گرم

    پتاسیم ۱۰۰ میلی گرم

    ویتامین آ ۶۰۰ میلی گرم

    ویتامین ب ۱ ۰/۰۳ میلی گرم

    ویتامین ب ۲ ۰/۳ میلی گرم

    ویتامین ب ۳ ۰/۲ میلی گرم

    ویتامین ث ۸ میلی گرم

    تخم هندوانه دارای حدود ۳۰ درصد روغنه که از نظر خواص شیمیایی مانند روغن بادام هستش .

    هندوانه از نظر طب قدیم ایران سرد و تره . گرما رو برطرف می کنه و بهترین میوه تابستانه .

    حدود ۴۴ درصد کالری هندوانه رو قند تشکیل میده، اما قند اون طبیعیه و همونطور که میدونیم قند دشمن بدن نیس. بلکه یه ماده غذایی حیاتی واسه تأمین سوخت انرژیه و تنها

    پاسخی بگذارید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *