از ویژگی های مصرف اسفناج با ماست چه میدانید؟! | تغذیه سالم

    No Comments سلامتی

    اسفناج با ماست اسفناج از جمله سبزیهای برگدار به رنگ (معمولاً) سبز تیره س و در ساختمون مولکولی خود، منیزیم داره. پس از همینجا معلوم میشه سبزیها و خاصه اسفناج از منابع خوب منیزیم هستن. هر ۱۰۰ گرم اسفناج پخته و آب گرفته (یعنی همون شکلی که عموماً واسه جفت و جور «بورانی» استفاده میشه)، حدود ۸۷ میلیگرممنیزیمدارد.باحال […]

    اسفناج با ماست
     
    اسفناج از جمله سبزیهای برگدار به رنگ (معمولاً) سبز تیره س و در ساختمون مولکولی خود، منیزیم داره. پس از همینجا معلوم میشه سبزیها و خاصه اسفناج از منابع خوب منیزیم هستن. هر ۱۰۰ گرم اسفناج پخته و آب گرفته (یعنی همون شکلی که عموماً واسه جفت و جور «بورانی» استفاده میشه)، حدود ۸۷ میلیگرممنیزیمدارد.باحال اینکه مقادیر کلسیم و آهن اون، به ترتیب ۵۷/۳ و ۱۳۶ میلیگرمه. یعنی آهن اون از گوشت قرمز و کلسیم اون از ماست بیشتره! با این همه، روی کلسیم و آهن اون حسابی باز نمی کنیم .

    به چه دلیل اسفناج منبع خوب کلسیم یا آهن نیس ؟
    ۱. از خواص روشن اسفناج وجود آهن ۳ مثبته که طی یه سری واکنشها باید تبدیل به آهن ۲ مثبت شه تا عملیات جذب در بدن انجام گیرد.پس جذب آهن اسفناج عالی انجام نمی شه .

    ۲. اندازه آهن زیاد در اسفناج یه اشتباه تاریخیه و براساس یه ممیز جابجا ایجاد شده .شروع این داستان که به نظر خیلی از افراد واقعی میرسه، به سال ۱۸۷۰ باز میشه. در اون سال «وان ولف»، بیولوژیست آلمانی تلاش کرد ارزش غذایی مواد رو مورد بررسی بذاره. در بین بررسی ارزش غذایی اسفناج اندازه آهن موجود در اونو به جای ۲.۷ میلیگرم در هر ۱۰۰ گرم، ۲۷ میلیگرم یادداشت کرد و همین اشتباه کوچیک دلیل شد افسانه های دروغین در مورد اسفناج شکل بگیره.چند سال بعد اشتباه دوم، اشتباه اول رو تقویت کرد. یه محقق سوئیسی از دانشگاه بال به نام گوستاو وان بونگ اندازه آهن رو در اسفناج تازه و خشک مورد مقایسه قرار داد. به طور کامل روشن بود که اندازه آهن در اسفناج خشک بیشتر از اسفناج تازه س .

    جذب تقریباً کم این مواد مغذی از اسفناج به دلیل وجود فیبر و مخصوصا که اگزالات اون هستش که بسیارزیاده . اگزالات با پیوستن به عناصر دو ظرفیتی مخصوصا کلسیم وآهنجذب اونا رو به شکل زیادی کم می کنه. میگن کلسیم اسفناج به دلیل وجود اگزالات، در مقایسه با بقیه مواد غذایی کمترین مقدار جذب رو داره . پس، تا اونجا که به کلسیم و آهن اسفناج مربوط میشه، اضافه کردن ماست به اون از ارزش تغذیه های اون نمیکاهد چون برخلاف تصور خیلی از افراد، از پایهً اسفناج منبع خوبی واسه این مواد نیس.

    از این مطالب واسه سلامتی ، بهبود روش زندگی و پیشگیری از بیماریای خود و عزیزانتون استفاده فرمایید و اگه مطلب رو به درد بخور تشخیص دادین لطفا اونو به اشتراک بذارین و ما رو به بقیه معرفی کنین .

    دکتر آنلاین

    اخبار در رابطه :

    خوردن اسفناج با ماست ممنوع

    خوردن ماست و اسفناج روزی ۲ دفعه

    بورانی :اسفناج و ماست ،جذب آهن

    آشنایی باروش جفت و جور بورانی اسفناج

    اسفناج با ماست؛ آری یا خیر

    .

    منبع :

    پاسخی بگذارید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *